Tuesday, May 10, 2011

Premiert i Landskonkurransen | Tilbake fra Nordic Light

Nå er vi tilbake i studio etter en fantastisk uke i Kristiansund på Nordic Light. Det begynte med premieringen av Landskonkurransen der vi alle ble premiert. Jeg fikk en diplom for brudebildet av Anne og Bjørn, tatt i en døråpning ved Tinghuset. Veldig hyggelig å få et diplom for akkurat det bildet som er et av mine favorittbilder fra 2010. Juryen var strenge i år, så det er en stor ære å bli premiert. Alle bildene som ble premiert er nå utstilt i Kristiansund. Det er blitt en flott utstilling, som viser noe av det beste av portrettfotografi i Norge i dag.

Nordic Light er en fantastisk bra festival, det må være en av de beste i Europa. Det er virkelig store internasjonale fotografer som kommer for å holde foredrag og ha utstillinger, både unge fremadstormende og store legender. Lucien Clergue, Gered Mankowitz og Albert Watson er tre av disse. Det er fantatisk spennende å høre om deres liv som fotografer, helt fra 40- og 60-tallet. De forteller om en helt annen verden som fotograf enn den vi lever i i dag. Jeg ble også mektig imponert av Ragnar Axelsson som har fotografert inuitter på Grønland i 25 år, blitt med fangst på isen i mange uker og fotografert i iskaldt vær. Hva han har fått til i -50 grader, ville ikke jeg klart. Både komposisjonene, historien og håndverket er førsteklasses. Jeg fikk boka hans signert:)

Noe av det beste med Kristiansund er ikke bare utstillingene og foredragene, men vel så mye rammen rundt. Det er en liten by, så hele festivalen blir veldig kompakt. I tillegg bor man gjerne på samme hotell som foredragsholderne. Man får gjerne muligheten til å møte fotografene flere steder. Middagen blir mye mer interessant når du sitter ved samme bord som dattera til en av de få fotografene som har dokumentert arbeidskolonier i Sibir under Sovjet, eller Lucien Clergue forteller anekdoter om Picasso. Og selvfølgelig vinner du fotoquizen når du har Albert Watson på laget:)

Vi kommer hjem med mye inspirasjon og stor respekt for festivalen og alle de fotografene, deltakerne og ikke minst arrangørene som gjør Nordic Light til det høydepunktet det er. Vi gleder oss til neste år!Pin It

1 comment:

Christoffer said...

Gratulerer og velkommen tilbake til hverdagen!;0) Høres veldig spennende ut, det MÅ bare ble Nordic Light på meg neste år! Ble ikke i år grunnet familieforøkning :0)
Flott bilde!