Saturday, March 7, 2009

Årets Fotograf 2009Foto: Per Solrud

Michaela Klouda ble kåret til Årets Fotograf NFF på Norges Fotografforbunds årlige prisutdeling etter å ha sjarmert juryen i senk og feid med seg både gull og sølvmedaljer. I år ble utdelingen arrangert på Oslo Kongresshus om kvelden fredag 6. mars. Michaela Klouda hadde høyeste poengsum med 334 poeng i konkurranse med 187 fotografer og 732 vurderte bilder. Hun ble ikke bare tildelt den prestisjefulle tittelen Årets Fotograf NFF, men ble i tillegg vinner av Årets Portrett, Årets bilde i Åpen Klasse, og Årets student/lærling. En bragd av de sjeldne.
Hun vant med sine fire bilder "Dead Red-head", "Repos de la nuit", "White" og "Grey". To av bildene er selvportretter.

Juryen uttaler; "Michaela er en fotograf som til fulle behersker alle kriterier for konkurransen, men som i tillegg makter å tilføre fotografiet en udefinerbar dimensjon dette "noe" som på uforklarlig vis gjør at motivene etser seg fast på netthinnen. Vi bøyer oss i støvet og gratulerer vinneren med en overlegen seier. Vi spår denne fotografen en lys fremtid.", sier juryformann Erik Skjøldt.

Pin It

5 comments:

Rune E. Kolvik said...

Gratulerer så mye med tittlene Michaela. Regner med det neste året ditt blir spennende. Og jeg vet det blir spennende å følge deg og arbeidene dine videre i fremtiden.

*bøye seg i støvet*

Gunnar Mjaugedal said...

Grattis, så må folk dra og se hele serien din som er utstilt i Sandvika!
Gunnar Mjaugedal

Michaela said...

Tusen takk!!! :)
Og takk for reklamen Gunnar! Hehe..

Trine Bjervig: said...

Gratulerer så mye! Det var virkelig fortjent!

BO said...

Fantastiske bilete! Så utrulig flink du er!!!